dilluns, 4 d’abril del 2011

Fraga acollirà una prova de la Copa Catalana d'eslàlom olímpic

Fraga acollirà una prova de la Copa Catalana d'eslàlom olímpic

La prova es disputarà a 'El Canaletes, una instal.lació situada en el curs del Cinca i que té 300 metres de llarg, que ja ha acollit proves esportives des de la seva posada en funcionament fa més d'un any

Europa Press | 2011.01.21

La localitat altaragonesa de Fraga acollirà el proper 19 febuna prova de la Copa Catalana d'Eslàlom Olímpic de piragüisme, que es disputarà a'El Canaletes , la infraestructura hidràulica habilitada per l'Ajuntament i el Club Caiac Baix Cinca sobre el riu Cinca.

L'Ajuntament ha indicat que, a més, els dies 2 i 3 d'abril es disputarà una prova oficial de la Copa d'Espanya de la Divisió d'Honor . Ja a l'agost, el Canaletes serà el lloc de celebració d'una prova de piragüisme en aigües braves del Campionat d'Aragó.

A propòsit del Canalet, l'alcalde de Fraga José Luis Moret (PP) va informar el passat mes de desembre de les intencions d'ampliar i millorar la infraestructura que té l'Ajuntament.

De fet, Moret va indicar que s'havia contactat ja amb la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) per demanar el necessari permís perquè la millora sigui possible: "La nostra idea és que el canal projectat en origen es pugui fer en un futur i mitjançant subvenció , tal com es va projectar, però donats els mil problemes que hem tingut, ara com ara és molt difícil " . Moret sí que ha demanat millorar el Canaletes.

Moret va assenyalar també que durant la pròxima legislatura lluitarà perquè el Canal d'Aigües Braves projectat en origen es converteixi en realitat: "tornarem amb nova empenta a lluitar per aquest Canal d'Aigües Braves", ha indicat Moret.

300 metres

El Canalet és una infraestructura de 300 metres de llarg finançada per l'Ajuntament de Fraga amb una partida de 15.000 euros que es va començar a executar a mitjans de març i va implicar la recol.locació d'una sèrie pedres en el tram del marge esquerre del riu Cinca comprès entre l'estació d'aforament i el parc fluvial inundable de Fraga.

A més, la seva execució va implicar la instal lació d'una sèrie de cordinos de tres mil.límetres de secció suspesos quatre metres per sobre de la làmina d'aigua per a sustentar les vint portes que el Caiac Baix Cinca, que va tenir una participació crucial en la seva execució i disseny, va estimar necessàries per a la correcta pràctica del eslàlom.
La decisió d'habilitar aquesta infraestructura es va prendre després que l'Ajuntament de Fraga rebés el 2009 l'informe favorable d'impacte ambiental necessari per iniciar l'obra sense temps material per executar els treballs, justificar la seva conclusió i cobrar la imprescindible subvenció de 870.000 euros que en el seu dia va concedir la societat estatal Expoagua.

El passat mes de maig, la infraestructura esportiva va acollir el Campionat d'Aragó d'Eslàlom, una prova en què van participar més de 120 palistes de totes les categories pertanyents a nou clubs de tot el país.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada